Dyneema voor tennisnetten

Dyneema
vervangt de kabel

Op zoek naar duurzame en sterke spankabels voor jouw tennisnet? Dan zijn de innovatieve spankabels van Dyneema de perfecte keuze!

Duurzaam
Gemaakt van hoogwaardige vezels waardoor ze een lange levensduur hebben.
Sterk
Dyneema vezels zijn vijftien keer sterker dan staal, maar lichter in gewicht.
Recyclebaar
Dyneema is recyclebaar en daardoor beter voor het milieu.
Beste prijs-kwaliteit
Als specialistische groothandel, bieden wij jou de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Hoogwaardige
vezels

Dyneema spankabels zijn gemaakt van hoogwaardige vezels die zorgen voor extreme sterkte en duurzaamheid. Dyneema vezels zijn vijftien keer sterker dan staal en lichter van gewicht, waardoor ze perfect zijn voor het ondersteunen van een tennisnet zonder dat het te zwaar wordt.

Dyneema spankabels zijn ook bestand tegen slijtage, UV-stralen en chemicaliën, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in alle weersomstandigheden en omgevingen. Daarnaast zijn ze eenvoudig te installeren en vervangen. 

Perfecte
maat

Onze Dyneema spankabels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters, waardoor je de perfecte maat kunt kiezen voor jouw tennisnet. Uiteraard weten we wat de standaard maten zijn en kunnen we leveren uit voorraad. Daarnaast garanderen we dat onze spankabels jarenlang meegaan dankzij de hoogste materiaalkwaliteit.

Eenvoudig
te monteren

stap 1

Draai de spanning van het net.

stap 2

Demonteer de netkabel aan beide zijden van de netpaal.

stap 3

Knip de aangekeken lus van de bestaande kabel door met een kabelschaar.

stap 4

Leg de Dyneema kabel ongeveer 10 cm op de staalkabel en tape het Dyneema over de 10 cm vast aan staalkabel. Houd vervolgens de staalkabel vast en trek even aan het Dyneema om te testen of het Dyneema niet wegglipt.

stap 5

Trek de staalkabel aan het andere uiteinde uit het net, het Dyneema trek je op deze wijze door het net.

stap 6

Als de staalkabel volledig uit het net is, is het Dyneema in de netband geregen en kan je de tape weer loshalen. LET OP: snijd het tape niet door, hiermee beschadig je het Dyneema.

stap 7

Bevestig de lussen van het Dyneema in de daarvoor bestaande haken van de netpalen.

stap 8

Draai het net op spanning.

stap 9

Controleer de spanning en draai wat extra spanning bij als het net slapper gaat hangen, op deze manier trek je alle rek uit de kabel.

Video

Zie ook onderstaande video ter instructie voor het vervangen van de netkabel. 

Kies duurzaamheid, kies innovatie, kies Dyneema!

Ben je op zoek naar betrouwbare en duurzame spankabels voor jouw tennisnet, kies dan voor Dyneema! Wij staan garant voor de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten, en bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

Certificering ITF

Voordelen

Ten opzichte van conventionele staalkabel

  • Sterker
  • Lichter
  • Eenvoudig te monteren
  • Geen staalsplinters meer
  • Makkelijker recyclebaar
  • Plastic besparing

Uitvoerig getest

Leunen op het net tijdens een in-uit discussie, 200 km/u serveren tegen de netband of koppeltje duikelen op volle snelheid? Geen probleem!

De kabels zijn uitvoerig getest bij diverse tennisclubs in Nederland, op zowel recreatief als wedstrijdniveau en vertonen geen ‘afwijkend gedrag’ ten opzichte van conventionele staalkabels. Dyneema is helemaal klaar voor de verduurzaming van jouw tennisclub!

Neem contact op met onze adviseur

Onze adviseurs helpen jou graag bij het verwezenlijken van jouw wensen. Neem geheel vrijblijvend contact op met Lars op +31 (0)75 210 60 60 van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00u of stuur een e-mail naar lars.hulshof@carlstahl.com en zij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vele toepassings
mogelijkheden

Bij Carl Stahl geloven wij dat jij de beste materialen nodig hebt om een duurzaam eindproduct te realiseren. Daarom leveren wij uitsluitend kwaliteit producten van hoogwaardige leveranciers. Dankzij onze grote voorraad producten kunnen wij snel leveren. Wij produceren en leveren kleine aantallen, maar ook voor seriewerk ben je bij ons aan het juiste adres.

great things
are built
with
the best materials
.

Neem
contact op

Bel ons op +31 (0)75 210 60 60 van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00u of stuur een e-mail naar lars.hulshof@carlstahl.com en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    CONTACT