Kromer veerbalancer en positioners
Carl Stahl.

Kromer veerbalancer, positioners en andere balancers in verschillende maten en uitvoeringen. Met of zonder luchtslangen en ook beschikbaar in RVS. Ergonomisch, efficiënt en veilig werken. Dat is het doel van deze producten. Al onze balancers worden in Duitsland geproduceerd. 

Made in Germany

Wij adviseren
graag

Vanuit ons kantoor in Zaandam helpen wij u graag verder met het vinden van de juiste Kromer veerbalancer. Bel ons op 075-3030391, mail naar benelux@carlstahl.com of vul het contactformulier in. Wij proberen altijd binnen een werkdag te reageren.
Kantoor Carl Stahl in Zaandam

Kromer
veerbalancer

Wij geloven dat u de beste materialen nodig heeft, om tot het beste eindproduct te komen. Kromer is al sinds 1868 een voorloper op het gebied van balancers. De Kromer veerbalancer van Carl Stahl doorstaat verschillende kwaliteitscontroles.
kromer veerbalancer kwaliteit

Toekomst
gericht

Ons zuster bedrijf Carl Stahl Kromer is continue in ontwikkeling en op de hoogte van de behoeften van de klanten. Bedrijven moeten steeds efficiënter werken en daar zijn hulpmiddelen voor nodig. De balancers zijn één van die middelen.
balancer toekomst Carl Stahl

ISO 9001
kwaliteit

Precisie en nauwkeurigheid zijn belangrijke aspecten van een Kromer veerbalancer. De gebruikers van de balancers moeten kunnen vertrouwen op de hulpmiddelen en daarom geven wij jaren garantie op de balancers. Indien nodig laten wij service uitvoeren.
balancer kwaliteit

Standaard
balancers.

Kromer standaard balancers

Ergonomisch werken
Carl Stahl Kromer balancers worden gekenmerkt door de conische vorm van hun kabeltrommel, die een vrijwel constante terugtrekkracht garandeert. Dat is onafhankelijk van de verlenging van de lastdragende kabel. Hierdoor blijft de werklast na gebruik in dezelfde positie hangen. Bovendien werkt er geen toenemende terugtrekkracht op de hand van de bediener - een aanzienlijk voordeel, vooral voor delicate, zeer precieze taken. Daarom minimaliseert het gebruik van balancers vermoeidheid en vergemakkelijkt het ook uw werk gedurende langere perioden.
balancer-werking-kromer
Beschikbare types: 7228 - 7230 - 7231 - 1235 - 7236 - 7241 - 7245 - 7248 - 7251 - 7261

TYPE 7251

Load range: 15.0 - 200.0 kg
cable travel: 3.0m

kromer-balancer

Eigenschappen en veiligheid

 • Langere kabel op aanvraag.
 • Gesloten eenheid.
 • Bevat veiligheidsketting als valbeveiliging.
 • Vrij roterende veiligheidshaak.
 • Behuizing en -deksel van hoogwaardig aluminium.
 • Kabeltrommel van hoogwaardig aluminium.
 • Gesloten kogellagers aan beide zijden.
 • Sterke en ingekapselde ophangveer.
 • Zeer sterke staalkabel.
 • Traploos instelbare kabelstopbuffer.
 • Schroeftype veerhaak voor lastophanging.
 • Gepatenteerd vrijloop tegen over rotatie.
 • Traploos instelbare belastings-instelling.
 • Inclusief klem tbv kabeluiteinde.
 • Veerbreukbeveiliging is standaard.
 • GS-gecertificeerd.

Kromer
veerbalancers.

Kromer veerbalancers

Meer ergonomie en veiligheid
Carl Stahl Kromer veer-balancer, vaak ook wel oprolmechanismen of zero-gravity-balancers genoemd, zijn zodanig ontworpen dat de intrekkracht toeneemt met toenemende kabelverlenging. Dus de werklast (gereedschap) na gebruik automatisch teruggetrokken naar zijn beginpositie. Het voordeel van veerbalancers is dat de werkplek vrij blijft voor andere gereedschappen of apparaten, wat ook de ergonomie en veiligheid verhoogt. Nauwkeurige werking is verzekerd als de terugtrekkracht geleidelijk toeneemt en zeer soepel wordt.
veerbalancer-kromer-werking
Beschikbare types: 5200 - 7200 - 7211 - 7212 -7221 - 7222

Luchtslang
balancers.

Kromer Luchtslang balancers

Hoge kwaliteit
slangveerbalancers
Naast klassieke Kromer veerbalancer ontwikkelt Carl Stahl Kromer hoogwaardige luchtslangbalancers (slangveerbalancers) met geïntegreerde persluchtinlaat. Luchtslangbalancers zijn speciale oprolmechanismen uitgerust met geïntegreerde persluchtinlaten. In plaats van een staalkabel hebben ze een stabiele luchtslang. Net als conventionele veerbalancers, zijn luchtslangbalancers praktische hanteringsinrichtingen die dienen om handgereedschap zoals boren en pneumatische schroevendraaiers binnen handbereik te houden. Luchtslangbalancers zijn met name geschikt voor pneumatisch bediende gereedschappen van verschillende afmetingen, waarbij de verlenging van de kabel perfect op elkaar is afgestemd.
veerbalancer-kromer-werking
Beschikbare types: 7223 - 7211 - 7212 - 7221 - 7222

Standaard
positioners.


Kromer standaard positioners

Gewenste positie
veilig en betrouwbaar
Ontdek een ander effectief hulpmiddel voor het verbeteren van de ergonomie van de werkplek - de positioner. Het vertegenwoordigt een bijzonder innovatieve ontwikkeling op het gebied van veerbalancers en zwaartekrachtbalancers. De klepstandsteller is speciaal ontworpen om toevoereenheden binnen handbereik te houden en hun hoogte aan te passen. Deze voedingseenheden kunnen perslucht, water en net- en andere stroomaansluitingen zijn. Met de laterale stelschroef kunt u de geschikte remkracht instellen en de klepstandsteller veilig gebruiken. Het is een praktische uitvinding die het risico op letsel minimaliseert en het hanteren aanzienlijk vergemakkelijkt. Een groot kenmerk van de klepstandsteller is dat de gewenste positie veilig en betrouwbaar wordt gehouden, zelfs wanneer de belasting verandert.
kromer-werking-positioner
Beschikbare types: 5250

RVS
veerbalancers.

RVS kromer Veerbalancers

Ideaal voor de
vleesverwerkende industrie
Door het gebruik van food grade vet (NSF-compliant) en roestvaste materialen voldoet het gebruik van Kromer-kwaliteitsproducten nu ook aan de strikte richtlijnen van de voedingsindustrie. Het bewezen basisprincipe van de Kromer-producten blijft natuurlijk in de roestvast stalen versie: zware toepassingen, zoals zagen voor het snijproces van vlees, worden van de RVS veerbalancer in een gewenste positie voor de gebruiker gehouden en kunnen dus zonder problemen worden bediend . De ergonomie en de workflow in de productie kunnen aanzienlijk worden verbeterd door Kromer-producten in de productieprocesketen op te nemen. Natuurlijk is de hoogwaardige veiligheidsuitrusting van onze Kromer-producten ook te vinden in de roestvrijstalen versie.
veerbalancer-kromer-werking
Beschikbare types: 7230 - 7231 - 7235 - 7236 - 7241 - 7251

Stuur ons uw aanvraag
  great things
  are built
  with
  the best materials.


  CONTACT