Kromer Veerbalancer

Kromer veerbalancer en positioners
Carl Stahl

Wij hebben de Carl Stahl Kromer veerbalancer, positioners en andere balancers in verschillende maten en uitvoeringen beschikbaar. Met of zonder luchtslangen en ook beschikbaar in RVS. De Kromer veerbalancers zijn ergonomisch, efficiënt en veilig om mee te werken. Al onze balancers worden in Duitsland, bij Carl Stahl Kromer, geproduceerd. 
Ergonomisch
Efficiënt
Veilig

Applicaties

De Kromer veerbalancers worden in tal van branches toegepast, denk aan de fitness, auto-industrie, logistiek, zonbescherming, voedingsindustrie, meubelindustrie, de medische sector en nog vele andere branches. Wij helpen je uiteraard graag bij het vinden van de juiste Kromer veerbalancer.

Made in Germany

Wij adviseren
graag

Vanuit ons kantoor in Zaandam helpen wij jou graag verder met het vinden van de juiste Kromer veerbalancer. Bel ons op 075-3030391, mail naar benelux@carlstahl.com of vul het contactformulier in. Wij proberen altijd binnen een werkdag te reageren.

Kromer
veerbalancer

Wij geloven dat jij de beste materialen nodig hebt, om tot het beste eindproduct te komen. Kromer is al sinds 1868 een voorloper op het gebied van balancers. De Kromer veerbalancer van Carl Stahl doorstaat verschillende kwaliteitscontroles.

Toekomst
gericht

Ons zuster bedrijf Carl Stahl Kromer is continue in ontwikkeling en op de hoogte van de behoeften van de klanten. Bedrijven moeten steeds efficiënter werken en daar zijn hulpmiddelen voor nodig. De balancers zijn één van die middelen.

ISO 9001
kwaliteit

Precisie en nauwkeurigheid zijn belangrijke aspecten van een Kromer veerbalancer. De gebruikers van de balancers moeten kunnen vertrouwen op de hulpmiddelen en daarom geven wij jaren garantie op de balancers. Indien nodig laten wij service uitvoeren.

Standaard
balancers

Kromer standaard balancers

Ergonomisch werken

Carl Stahl Kromer balancers worden gekenmerkt door de conische vorm van hun kabeltrommel, die een vrijwel constante terugtrekkracht garandeert. Dat is onafhankelijk van de verlenging van de lastdragende kabel. Hierdoor blijft de werklast na gebruik in dezelfde positie hangen. Bovendien werkt er geen toenemende terugtrekkracht op de hand van de bediener - een aanzienlijk voordeel, vooral voor delicate, zeer precieze taken. Daarom minimaliseert het gebruik van balancers vermoeidheid en vergemakkelijkt het ook uw werk gedurende langere perioden.
Beschikbare types: 7228 - 7230 - 7231 - 1235 - 7236 - 7241 - 7245 - 7248 - 7251 - 7261
balancer-werking-kromer

TYPE 7251

Load range: 15.0 - 200.0 kg
cable travel: 3.0m

kromer-balancer

Eigenschappen en veiligheid

 • Langere kabel op aanvraag.
 • Gesloten eenheid.
 • Bevat veiligheidsketting als valbeveiliging.
 • Vrij roterende veiligheidshaak.
 • Behuizing en -deksel van hoogwaardig aluminium.
 • Kabeltrommel van hoogwaardig aluminium.
 • Gesloten kogellagers aan beide zijden.
 • Sterke en ingekapselde ophangveer.
 • Zeer sterke staalkabel.
 • Traploos instelbare kabelstopbuffer.
 • Schroeftype veerhaak voor lastophanging.
 • Gepatenteerd vrijloop tegen over rotatie.
 • Traploos instelbare belastings-instelling.
 • Inclusief klem tbv kabeluiteinde.
 • Veerbreukbeveiliging is standaard.
 • GS-gecertificeerd.

Kromer
veerbalancers

Kromer veerbalancers

Meer ergonomie en veiligheid

Carl Stahl Kromer veer-balancer, vaak ook wel oprolmechanismen of zero-gravity-balancers genoemd, zijn zodanig ontworpen dat de intrekkracht toeneemt met toenemende kabelverlenging. Dus de werklast (gereedschap) na gebruik automatisch teruggetrokken naar zijn beginpositie. Het voordeel van veerbalancers is dat de werkplek vrij blijft voor andere gereedschappen of apparaten, wat ook de ergonomie en veiligheid verhoogt. Nauwkeurige werking is verzekerd als de terugtrekkracht geleidelijk toeneemt en zeer soepel wordt.
Beschikbare types: 5200 - 7200 - 7211 - 7212 -7221 - 7222
veerbalancer-kromer-werking

Luchtslang
balancers

Kromer Luchtslang balancers

Hoge kwaliteit
slangveerbalancers

Naast klassieke Kromer veerbalancer ontwikkelt Carl Stahl Kromer hoogwaardige luchtslangbalancers (slangveerbalancers) met geïntegreerde persluchtinlaat. Luchtslangbalancers zijn speciale oprolmechanismen uitgerust met geïntegreerde persluchtinlaten. In plaats van een staalkabel hebben ze een stabiele luchtslang. Net als conventionele veerbalancers, zijn luchtslangbalancers praktische hanteringsinrichtingen die dienen om handgereedschap zoals boren en pneumatische schroevendraaiers binnen handbereik te houden. Luchtslangbalancers zijn met name geschikt voor pneumatisch bediende gereedschappen van verschillende afmetingen, waarbij de verlenging van de kabel perfect op elkaar is afgestemd.
Beschikbare types: 7223 - 7211 - 7212 - 7221 - 7222
veerbalancer-kromer-werking

Standaard
positioners


Kromer standaard positioners

Gewenste positie
veilig en betrouwbaar

Ontdek een ander effectief hulpmiddel voor het verbeteren van de ergonomie van de werkplek - de positioner. Het vertegenwoordigt een bijzonder innovatieve ontwikkeling op het gebied van veerbalancers en zwaartekrachtbalancers. De klepstandsteller is speciaal ontworpen om toevoereenheden binnen handbereik te houden en hun hoogte aan te passen. Deze voedingseenheden kunnen perslucht, water en net- en andere stroomaansluitingen zijn. Met de laterale stelschroef kunt u de geschikte remkracht instellen en de klepstandsteller veilig gebruiken. Het is een praktische uitvinding die het risico op letsel minimaliseert en het hanteren aanzienlijk vergemakkelijkt. Een groot kenmerk van de klepstandsteller is dat de gewenste positie veilig en betrouwbaar wordt gehouden, zelfs wanneer de belasting verandert.
Beschikbare types: 5250
kromer-werking-positioner

RVS
veerbalancers

RVS kromer Veerbalancers

Ideaal voor de
vleesverwerkende industrie

Door het gebruik van food grade vet (NSF-compliant) en roestvaste materialen voldoet het gebruik van Kromer-kwaliteitsproducten nu ook aan de strikte richtlijnen van de voedingsindustrie. Het bewezen basisprincipe van de Kromer-producten blijft natuurlijk in de roestvast stalen versie: zware toepassingen, zoals zagen voor het snijproces van vlees, worden van de RVS veerbalancer in een gewenste positie voor de gebruiker gehouden en kunnen dus zonder problemen worden bediend . De ergonomie en de workflow in de productie kunnen aanzienlijk worden verbeterd door Kromer-producten in de productieprocesketen op te nemen. Natuurlijk is de hoogwaardige veiligheidsuitrusting van onze Kromer-producten ook te vinden in de roestvrijstalen versie.
Beschikbare types: 7230 - 7231 - 7235 - 7236 - 7241 - 7251
veerbalancer-kromer-werking

Advies nodig? 

Neem vrijblijvend contact op

Neem
contact op

Bel ons op +31 (0)75 631 85 36 van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00u of stuur een e-mail naar benelux@carlstahl.com en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij adviseren jou graag!

  great things
  are built
  with
  the best materials
  .

  CONTACT