Trekkabels voor voegloze overgangen in kunstwerken

RVS kabels voor een voegloze overgang

Detail staalkabel in platen - brug : viaduct - Carl Stahl Benelux
In Nederland worden bruggen over provinciale- en snelwegen ook wel kunstwerken genoemd. Ter plaatse van de overgang van de stootplaten of -vloeren en het landhoofd kunnen scheuren ontstaan. Vaak worden hier voegen toegepast, maar steeds vaker worden voegloze overgangen gemaakt.

Wanneer het landhoofd constructief verbonden wordt met het dek ontstaat er een integraal kunstwerk zonder voegovergangen en opleggingen. Dit leidt tot lagere onderhoudskosten en het zorgt voor minder geluid.
RVS Staalkabels worden gebruikt om de stootplaten, die voor en achter een kunstwerk (betonconstructie) liggen, te koppelen aan de rest van de betonconstructie. Op deze manier wordt voorkomen dat stootplaten verschuiven bij verzakkingen.
RVS kabel op rol - Carl Stahl Benelux
De kabels hebben een diameter van 22mm en bestaan uit 1x19 draden waardoor ze redelijk stijf zijn. Ook 6x36 kabels worden wel eens aangevraagd, maar die zijn minder stijf. Over een lengte van 600mm zijn de kabels omwikkeld met Densoband in een beschermende kunststof krimpkous om spanningen door rotatie in het dek op te kunnen vangen.

Staalkwaliteit

AISI316

Duizenden meters kabel in verschillende soorten constructies liggen bij ons op voorraad. Bij binnenkomst worden de kabels gecontroleerd op kwaliteit zodat enkel de beste materialen de deur uit gaan.
Wij leveren vooral kabels met staalkwaliteit AISI316. Deze staalsoort staat bekend als de hoogst gekwalificeerde corrosie vaste staalkabelsoort en kenmerkt zich door het hoge molybdeengehalte. Dit percentage ligt tussen de 2 en 2,5 procent. 

Kabel constructies

Speciaal voor toepassingen binnen de industrie (en bouw) hebben wij grote voorraden van verschillende constructies en diameters. De 1x19 is stug en sterk. De 7x7 wordt meestal toegepast als railingdraad (eventueel met een PVC coating). De 7x19 is soepeler. De 6x36 wordt voornamelijk gebruikt wanneer een flexible constructie gewenst is.

Voor industriële toepassingen

Bij Carl Stahl geloven wij dat jij de beste materialen nodig hebt om een duurzaam eindproduct te realiseren. Daarom leveren wij uitsluitend kwaliteit producten van hoogwaardige leveranciers. Dankzij onze grote voorraad producten kunnen wij snel leveren. Wij produceren en leveren kleine aantallen, maar ook voor seriewerk ben je bij ons aan het juiste adres.

Neem contact op met onze adviseurs

Onze adviseurs helpen jou graag bij het verwezenlijken van jouw wensen. Neem geheel vrijblijvend contact op met Joost of Isabelle op +31 (0)75 631 85 36 van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00u of stuur een e-mail naar benelux@carlstahl.com en zij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

great things
are built
with
the best materials
.

Neem
contact op

Bel ons op +31 (0)75 631 85 36 van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00u of stuur een e-mail naar benelux@carlstahl.com en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    CONTACT