Lijnen voor maritiem, watersport en industrie

De beste
materialen

Bij Carl Stahl geloven wij dat jij de beste materialen nodig hebt om een duurzaam eindproduct te realiseren. Daarom leveren wij uitsluitend kwaliteit producten van hoogwaardige leveranciers. Dankzij onze grote voorraad producten kunnen wij snel leveren. Wij produceren en leveren kleine aantallen, maar ook voor seriewerk bent u bij ons aan het juiste adres.

Over Gleistein

Gleistein Ropes is in 1824 opgericht in Bremen in Duitsland. Zij staan bekend om het ontwikkelen, produceren en distribueren van hoge kwaliteit lijnen en zijn daarmee ook vooruitstrevend op het gebied van lijnen technologie. Tegenwoordig focussen zij zich op bio-based Dyneema voor een duurzame toekomst. Carl Stahl werkt al jaren nauw samen met Gleistein en mag zich ook met trots de hoofddealer noemen. 
dyneema-sk78-sustainability-biobased

Meer dan een groothandel

In ons magazijn hebben wij een grote voorraad producten opgeslagen, zoals RVS kabels, terminals en lijnen. Dankzij onze efficiënte logistiek hebben wij een snelle levering. Wij produceren en leveren kleine aantallen, maar ook seriewerk. Hierdoor kunnen wij iedereen voorzien van de juiste, gewenste producten.

Liefde voor productie

Carl Stahl is de leverancier van Gleistein lijnen en is bovendien gespecialiseerd in het leveren van maatwerk. Zo leveren wij op maat gemaakte mooring systems (landvasten) voor de watersport en superjachten, hijslijnen voor de industrie en bijzondere gesplitste lijnen voor lichtinstallaties.

Basisinformatie over lijnen

De kern én cover van de lijnen zijn te onderscheiden tussen high tenacity en high modulus. De kern is soms het één terwijl de cover over andere eigenschappen beschikt. Daarnaast heeft elke lijn een bepaalde rope construction. afhankelijk van de samenstelling van de lijn. Lees hieronder meer over high tenacity, high modulus en rope contructions.
high tenacity
high modulus

High tenacity

Hoge sterkte vezels: Geo

Polyester, polyamide en polypropyleen zijn zeer sterke vezels en bieden bijzonder goed uitgebalanceerde allround eigenschappen tegen gunstige prijzen. Ze zijn uitstekend hanteerbaar en zijn duidelijk superieur overal waar rek vereist is. Hoge sterke vezels zijn buitengewoon veelzijdig en vormen de basis van ons brede productassortiment. Door de veel betere eigenschappen zijn dit uitstekende vervangers van natuurlijke vezels.

Polyester (PES)
     + slijtvast
     + hoge taaiheid
     + drijft niet

Polyamide (PA)
     + hoge rek
     + hoge sterktegraad
     + drijft niet
     + krimp door verwering

Polypropyleen (PP)
     + goedkoop geprijsd
     + drijft
     + minder sterk
     + slijt sneller
     + mindere UV-bestendigheid

high tenacity

High modulus

Vezels met hoge modulus: Mega

De eerste vezel met hoge modulus was Aramide / Kevlar®, tegenwoordig ook bekend als Technora®. Dyneema®, Zylon® en Vectran® volgend daarna. Omdat bijna alle moleculaire ketens in de vezels parallel zijn uitgelijnd, ontstaan uitstekende eigenschappen. Dyneema® biedt een nog grotere sterkte dan staal met dezelfde doorsnede. Gleistein Ropes is met zijn rektechnologie een wereldleider op dit gebied en heeft ervoor gezorgd dat de sterkte en rek van gevlochten touwen verder is geoptimaliseerd.
Dyneema (HMPE)
     + karakter vergelijkbaar met staaldraad
     + drijfvermogen
     + slijtvast
     + hittebestendig

Vectran (HMPES)
     + geen kruip
     + drijft niet

Kevlar / Twaron / Technora (HMPA / Aramide)
     + hittebestendig
     + minimale kruip
     + weerstand tegen buigvermoeidheid
     + knoopsterkte
     + drijft niet

Zylon (PBO)
     + extreem hittebestendig
     + hydrolyse bestendigheid
     + UV-bestendigheid
high modulus

Rope construction

Twist rope construction

Twist (laid ropes)

Diameter 4 - 70 mm
Square rope construction

Square (square plait)

Diameter 12 - 120 mm
One rope construction

One (round plait)

Diameter 0,6 - 104 mm
Twin rope construction

Twin (double braid)

Diameter 3 - 200 mm
Mooring rope construction

Mooring (multiple-dore braid)

Diameter 52 - 260 mm

Welke eigenschappen zijn belangrijk voor jou?

Breeksterkte

Flexibiliteit

Buigmoeheid

Slijtvastheid

Rek

Gewicht

Kruip

Levensduur

Temperatuur
bestendigheid

UV
bestendigheid

Oppervlakte
textuur

Drijfvermogen

Wij maken van lijnen een eindproduct.

Lijnen worden gebruikt in een tal van toepassing, zoals de watersport, voor superjachten, als industriële lijnen, machinebouw of in zonneschermen. De mogelijkheden met lijnen zijn legio. Heb jij advies nodig, neem dan geheel vrijblijvend contact met onze adviseurs op. Wij helpen jou graag!

In welke branche pas je de lijn toe?

Zeerailing op zeilboot - CS.RIGGING
Lijnen worden veelal gebruikt in de watersport wereld. Door ons grote voorraad, diverse lijnen en inhouse splitser, ben je bij ons aan het juiste adres.

Sea Eagle II - photo by Tom van Oossanen - Mooring Yachts
Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van custom-made landvasten en aanverwante producten voor superjachten. Kijk voor meer informatie op www.mooring-yachts.com.
Lijnen - Carl Stahl
In de industrie en machinebouw worden veelal industriële hijslijnen gebruikt. Door ons worden ze geheel op maat geproduceerd, zowel in enkele stuks als in seriewerk.

Neem contact op met onze adviseurs

Onze adviseurs helpen jou graag bij het verwezenlijken van jouw wensen. Neem geheel vrijblijvend contact op met Joost of Isabelle op +31 (0)75 631 85 36 van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00u of stuur een e-mail naar benelux@carlstahl.com en zij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

great things
are built
with
the best materials
.

Neem
contact op

Bel ons op +31 (0)75 631 85 36 van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00u of stuur een e-mail naar benelux@carlstahl.com en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wij adviseren jou graag!

    CONTACT