kabel, lijnen en toebehoren voor de watersport.

KABEL, LIJNEN EN TOEBEHOREN VOOR DE WATERSPORT.

ONS MAATWERK VAART DE WERELD OVER

Carl Stahl, al sinds 1997 groothandel gespecialiseerd in roestvast stalen kabels, lijnen en maatwerk voor de watersport.

Productiewerk

liefde voor productie

Dankzij ons aaneengesloten kantoor, magazijn en werkplaats hebben wij een efficiënte productiecapaciteit. In onze werkplaats vindt onder andere de productie van kabelsamenstellingen en touwconfecties voor de watersport plaats. Dankzij onze splitsers kunnen wij aan elke watersport klant de juiste verstagingen en gesplitste lijnen leveren.  Zo kunnen wij u ontzorgen. 

kwaliteit

Wij geloven dat u de beste materialen nodig heeft, om tot het beste duurzame eindproduct te komen. Daarom leveren wij uitsluitend kwaliteit producten van hoogwaardige leveranciers. Deze komen voornamelijk uit Duitsland en Azië. Wij testen alle materialen op legering, breekkracht en weerbaarheid in zilte omgevingen. Dit doen wij door gebruik te maken van XRF meetapparatuur en een zoutsproeikast.

levertijden

In ons magazijn hebben wij een grote voorraad producten opgeslagen. Dankzij onze efficiënte logistiek hebben wij een snelle levering. Wij produceren en leveren kleine aantallen, maar ook seriewerk. Zo kunnen wij iedereen voorzien van de juiste, gewenste producten.
Bekijk hier onze watersport catalogus voor meer informatie.

rvs kabel

veel verschillende soorten en maten

RVS kabels zijn er in vele verschillende soorten en maten. De kabelconstructies waar wij mee werken zijn de 1 x 7, 1 x 19, compacted strand (ook wel dyform genoemd), 7 x 7, 7 x 19, 6 x 36WS+IWRC en de 18 x 7 + IWRC. Deze kabels zijn beschikbaar in diameters vanaf 1 tot en met 26 mm en zijn vrijwel altijd op voorraad. Bij Carl Stahl werken wij met de staalkwaliteit AISI316 wat internationaal bekend staat als de hoogst gekwalificeerde corrosie vaste staalkabelsoort. De AISI316 variant kenmerkt zich door het hoge molybdeengehalte. Dit percentage ligt tussen de 2 en 2,5 procent. 

toepassingen

RVS kabels worden op vele manieren toegepast. Zo moet een RVS kabel in de watersport niet alleen kwalitatief goed zijn, het moet ook perfect aansluiten bij het doel en het schip. Per toepassing adviseren wij dan ook graag een specifieke oplossing. Neem gerust contact op met een van onze adviseurs.

touwwerk gleistein

wij hebben voor elke toepassing een geschikte lijn

Wij splitsen alle lijnen vanaf de 3-strengs tot de dubbel gevlochten Dyneema lijnen. Op deze manier halen wij het maximale uit de lijn: van de dunste lijnen voor optimisten tot aan landvasten voor containerschepen. De lijnen kunnen voorzien worden van verschillende beschermhoezen gemaakt van onder andere polyester, canvas, leer of Dyneema. Als er specifieke eisen zijn gesteld aan certificering, is er de mogelijkheid om de lijnen volgens Lloyd’s of ABS te keuren vanuit de Gleistein fabriek in Bremen.

Gleistein touwwerk

Gleistein biedt verschillende lijnen aan voor de hedendaagse industrie. Elk geschikt voor specifieke toepassingen. De lijnen bestaan hoofdzakelijk uit polyester, polyamide en de HMPE vezel Dyneema. De Dyneema vezel is er nog in een aantal gradaties, elke met zijn eigen eigenschap. De verschillen zitten in de breekkracht en rek.

Sinds 1824 wordt er in Bremen door de firma Gleistein touwwerk geproduceerd. Een kwalitatief hoogstaand bedrijf, die zich Germanischer Lloyd’s gecertificeerd mag noemen. 

TOEPASSINGEN

Kunststof touwen worden meer en meer gebruikt in situaties waar stalen kabels niet goed tot zijn recht komen of tot veel schade leiden bij breuk of slijtage. Zo worden de lijnen veel gebruikt in scheepvaart, als hijstoepassingen maar ook als aandrijflijnen in verschillende (industriële) machines. Per toepassing adviseren wij graag een specifieke oplossing. Neem gerust contact op met een van onze adviseurs.

Toebehoren

rvs eindverbindingen

Wij bieden per kabel meerdere RVS eindverbindingen aan. Blue Wave uit Denemarken en Hi-mod uit Engeland zijn ons twee grote leveranciers op het gebied van RVS eindverbindingen.  De materialen zijn altijd van AISI316 of AISI316L. Dit zorgt ervoor dat de verbindingen perfect passen bij de kabel die wij aanbieden.

rvs hardware

Wij hebben een grote collectie aan RVS hardware. Zo hebben wij sluitingen, karabijnhaken, draadklemmen, ringen en andere RVS producten die worden gebruikt in combinatie met kabels of touwwerk. Bij de meeste producten kunt u kiezen uit een variant uit Europa of een variant uit Azië.

HYE blokken

Wellicht zijn het de meest gebruikte blokken in de watersport. Robuust, tijdloos maar bovenal oersterk. Dit kenmerkt de HYE range. De HYE blokken bestaan  uit 2 verschillende types, enerzijds de zwarte kunststof blokken met witte schijven en anderzijds de traditionele tufnol variant met RVS buitenbeslag.

Stuur ons uw aanvraag

great things
are built
with
the best materials.