Met netten een verticale tuin creëren

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en monteren van KLIMHULPSYSTEMEN .

groene wanden met kabelnetten

ideaal voor grote overspanningen

De kabelnetten worden toegepast rondom scholen, in utiliteitsgebouwen, maar steeds vaker ook in de woningbouw. Ook beplanting in het interieur van gebouwen komt steeds vaker voor.

In de regel worden de netten gespannen tussen randkabels. Deze kabels worden geleid door doorvoerogen, die bevestigd zijn aan de onderconstructie. De afstand tussen de doorvoerogen kan variëren. Het is mogelijk om grote overspanningen te maken zonder tussenbevestigingen.

grote overspanningen

type kabelnetten

Er wordt meestal een staande maas 160×277 mm als maaswijdte gebruikt. Als het type plant het toelaat, kan er ook een grotere maas 200×343 mm gebruikt worden. De diameter van de netkabel is bij groene gevels vaak 2 mm en bij grotere afmetingen 3 mm.
principe-maaswijdte

dubbele functie

De netten kunnen tegelijkertijd als veiligheidsnet fungeren. In dat geval kunnen balustrades of hekwerken vervallen, waardoor het ook economisch gunstiger is om een dergelijk kabelnet toe te passen.

Mogelijke beplanting

Als de gevel eenmaal voorzien is van een raster, is het van belang om de juiste klimplanten te planten. Slingerplanten hechten zich niet met de wortels aan de muur, maar slingeren juist langs de kabels omhoog. Afhankelijk van de oriëntatie op de zon en de heersende windrichting kunt u een keus maken. U kunt het best kiezen voor een afwisselende mix van robuuste en snelgroeiende soorten planten. Bij voorkeur staan de planten in de volle grond zodat het onderhoud minimaal is. Zorg dat de planten vooral in het begin voldoende water krijgen. Het is wel verstandig om ze jaarlijks even bij te snoeien.
1. Slingerplanten of winders. Deze groep groeit goed met een verticale klimhulp. Er zijn rechts-windende soorten zoals de Kamperfoelie, links-windende soorten zoals de Blauwe regen, maar ook soorten die in beide richtingen winden zoals de Bruidssluier.

2. Rankvormende planten. Rankers of rankvormende soorten heb een maasvormig netwerk nodig. Voorbeelden zijn de Bosrank, de Clematis en de Wijnstok.

3. Enteraars of steunklimmers. Deze leiplanten hebben een horizontale klimhulp nodig. Ze groeien eerder als een sluier over de steunen heen. Winterjasmijn en Klimrozen zijn de bekendste voorbeelden van deze groep.
wilde-wingerd-parthenocissus-quinquefolia-engelmanni
Wilde wingerd
boomwurger-celastrus-scandens
Boomwurg
Wisteria-blauwe-regen
Blauwe regen
akebia quinata schijnaugurk
Schijnaugurk
Ampelopsis-brevipedunculata-kamerwingerd Carl Stahl Groene gevels
Kamerwingerd
aristolochia_macrophylla
Duitse Pijp

een mooi en strak lijnenspel

op EEN EENVOUDIGE MANIER EEN DUURZAME GEVEL CREËREN

Onze kabelnetten kunnen een schil vormen rondom elk gebouw. Omdat de netten flexibel zijn kan bijna elke vorm bedacht worden.

een kleine investering met veel groen als resultaat

verschillende soorten afstandhouders

Voor zowel grote als kleine projecten is er altijd een oplossing. Wij denken graag met u mee om een geschikt systeem te vinden voor uw situatie.

stuur ons uw aanvraag


    great things
    are built
    with
    the best materials.


    CONTACT