Montage Lazy Jack systeem

Montage Lazy Jack systeem

Het systeem

Het Lazy Jack systeem is een volledig en kwalitatief hoogwaardig systeem, dat er voor zorgt dat het grootzeil niet slordig op het dek neervalt bij het strijken.  

Het 3-benen systeem is voor masten tot 12 meter en het 4-benen systeem voor masten die hoger zijn. 

Beide systemen bevatten twee kunststof kikkers voor op de mast, twee sets RVS vlinderogen met D-sluiting en een blokjes voor aan de zaling, de lijnen met low friction rings en de bijbehorende RVS vlinderogen voor onder de giek.

De lazy jack lijnen moet je met een paalsteek aan de vlinderogen bevestigen. Eventuele overlengte kan worden afgeknipt, afgebrand of afgetakeld. De vlinderogen op de giek worden meestal evenredig verdeeld over de lengte van de giek, maar dat kan op jouw zeilboot net even anders zijn.
Paalsteek - Carl Stahl Benelux
Paalsteek

3-benen & 4-benen systeem

Op de eerste afbeelding zie je een 3-benen systeem en op de tweede afbeelding zie je een 4-benen systeem. De eerste lijn begint bij de kikker onderaan de mast, loopt langs de mast omhoog en via het blokje aan de onderzijde van de eerste zaling weer naar beneden. Aan het uiteinde is de low friction ring van Selden gesplitst. De tweede lijn loopt vanaf het eerste vlinderoog op de giek door de low friction ring van de eerste lijn en gaat dan naar achteren toe. Ook aan dit uiteinde is een low friction ring ingesplitst. De derde lijn loopt vanaf het tweede vlinderoog op de giek door de low friction ring van de tweede lijn en gaat dan naar het derde vlinderoog. Bij het systeem met vier benen leveren wij er een vierde lijn en vlinder erbij.

3-benen systeem

Lazy-Jack-3-benen-systeem

4-benen systeem

Lazy-Jack-4-benen-systeem

Montage

Handleiding 3-benen systeem

klik op de afbeelding om in te zoomen

Handleiding 4-benen systeem

klik op de afbeelding om in te zoomen

Wil je liever bovenstaande stappen printen? Klik dan hier om het bestand te kunnen downloaden en printen.

Neem contact op met onze adviseurs

Onze adviseurs helpen jou graag bij het verwezenlijken van jouw wensen. Neem geheel vrijblijvend contact op met Joost of Isabelle op +31 (0)75 631 85 36 van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00u of stuur een e-mail naar benelux@carlstahl.com en zij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

great things
are built
with
the best materials.

Neem
contact op

Bel ons op +31 (0)75 631 85 36 van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 - 17:00u of stuur een e-mail naar benelux@carlstahl.com en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    CONTACT