levens redden
met horizontale spankabels.

LEVENS REDDEN MET HORIZONTALE SPANKABELS.

ons doel:

IN 2022 >
20.000.000 LEVENS REDDEN PER JAAR

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en monteren van VEILIGHEIDSNETTEN.

HORIZONTALE SPANKABELS

VEEL VOORKOMENDE SITUATIES MET SPANKABELS

In balustrades worden vaak RVS spankabels met een diameter van 6 of 8 mm toegepast. Deze kabels worden horizontaal afgespannen tussen de balusters. De lengte van de kabels is onbeperkt. Middels spanners worden de kabels namelijk verlengd en opgespannen. De spankabels zijn in de regel sterk genoeg om personen tegen te houden. Een kleinere diameter wordt over het algemeen ervaren als “niet sterk genoeg” en grotere diameters zijn relatief gezien een stuk duurder.

De hoogte van de balustrade is minimaal een meter. Als de balustrade zich op 13 meter of hoger dan peil bevindt moet de balustrade minstens 1.200 mm hoog zijn. De horizontale kabels worden meestal boven elkaar gespannen. De onderlinge afstand mag meestal niet groter zijn dan 10 cm. Het aantal RVS spankabels is afhankelijk van de eisen die gesteld worden aan de gebruiksfunctie. In sommige gevallen is het niet toegestaan dat  men er overheen kan klimmen. Dan raden we aan om onze kabelnetten toe te passen in plaats van horizontale kabels.

De hart op hart afstand van de balusters varieert per ontwerp. De meest voorkomende afstand ligt tussen de 1.200 en 1.800 mm. Voor de spankabels is een dergelijke overspanning geen enkel probleem. Bovenop de balusters is een handregel wel nodig om het geheel stijver te maken.

MATERIAALEIGENSCHAPPEN

duurzaam en sterk

De RVS spankabels zijn van Aisi316 (ook wel bekend als 1.4401 of A4 kwaliteit). Deze kwaliteit kunnen wij 100% garanderen middels certificaten. RVS is de afkorting van roest vast staal. Voor deze toepassing is deze staalkwaliteit prijs- en levertijd technisch gezien de beste oplossing.

BEVESTIGINGSMOGELIJKHEDEN

De RVS spankabels hebben aan de uiteinden terminals om ze te kunnen bevestigen aan de balusters. De terminals worden ook gebruikt om de kabel te spannen. Bij lengtes langer dan 15 meter kan een spanelement gebruikt worden om de kabel op te spannen. Er is géén standaard verbinding met de baluster, maar een draad- of gaffelterminal wordt vaak gebruikt. De terminals worden vooraf in onze fabriek aan de kabels bevestigd. Het is dus van belang om de precieze maatvoering door te geven en de gewenste kabelsamenstelling. Bekijk hieronder de catalogus en ontdek alle standaard mogelijkheden. 

de montage

zelf of door ons

Zolang de kabels op maat geproduceerd zijn, is de montage ervan redelijk eenvoudig. Bij de bestelling kunt u de positienummers doorgeven en die komen op de labels van de kabels. Belangrijk is dat de kabels de juiste maatvoering hebben en dat de gaten en ogen in de balustrades aansluiten op de afmetingen van de terminals. Wij kunnen u altijd helpen met de voorbereiding en het maatvoeren van dergelijke details. Neem daarvoor contact met ons op.

speciale projecten

Het is natuurlijk ook mogelijk om de spankabels verticaal of diagonaal toe te passen. Er ontstaat dan een speelse balustrade. Dergelijke ontwerpen vergen wel de nodige voorbereiding. Door de flexibiliteit van de kabels is het van belang om details zo goed mogelijk te maken. Wij denken graag met u mee.

aandachtspunten krachten

De kabel wordt gemonteerd met een bepaalde voorspanning. De benodigde voorspanning wordt bepaald door de diameter en het type kabel, maar ook door de hart op hart afstand van de balusters en de gewenste doorhang. Doorgaans is er niet veel voorspanning nodig om de kabel strak te spannen. Als de kabel de juiste lengte heeft, is hij met de hand (of een simpele steeksleutel) al strak te spannen.
Als een persoon op de kabel gaat staan (puntlast), zal de kabel per definitie door gaan hangen. Er ontstaat een trekkracht in de kabel, die wordt afgedragen naar de eindbalusters. De grootte van die kracht kan oplopen tot wel het tienvoudige van het gewicht van de persoon. Het is dus van belang om de eindbalusters de juiste stijfheid te geven. Vaak is een bovenregel al voldoende.

Wij helpen u graag verder met het detailleren van de balusters zodat de RVS spankabels er netjes en goed in opgenomen worden. Neem gerust contact met ons op.

levertijd en prijzen

levertijd

Onze fabriek produceert non-stop spankabels. De levertijd van < 50 stuks spankabels is in de regel 3 werkdagen. Grotere aantallen heeft u met 1 week in huis.

prijzen

De prijs van RVS spankabels voor balustrades is afhankelijk van de diameter en het type eindterminal. Een eindverbinding voor een 6mm kabel is er al voor €5 en de kabel kost €2 per meter. De 8mm kabel kost €3,50 per meter en een eindverbinding is er al vanaf €7. 

Stuur ons uw aanvraag


    great things
    are built
    with
    the best materials.


    CONTACT