parkeergarages met kabelnetten

In parkeergarages of parkeergebouwen worden onze RVS kabelnetten vaak toegepast als transparante afscheiding. In sommige gevallen worden de netten ook ingezet om indringers buiten te houden. Dankzij het transparante uiterlijk van de kabelnetten, blijft de ruimte overzichtelijk. Op deze pagina lichten wij een aantal bijzondere projecten toe.
Parkeergarage Lammermarkt

lammermarkt
leiden

Fluor garage Hoofddorp

Fluor
hoofddorp

Carpark TU Delft

universiteit
delft

Parkeergebouw Leuven IMEC KU - Carl Stahl - 05

parkeergebouw
leuven

lammermarkt
leiden

22 meter diepte

De Lammermarkt in de Leidse binnenstad is in 2015 vernieuwd. Hieronder bevindt ze de ronde Parkeergarage Lammermarkt, die plaats heeft voor 525 auto's. De parkeergarage is ontworpen door JHK Architecten.  De garage biedt ruimte voor 525 parkeerplaatsen.

transparante vide

In het midden van de garage is een grote ronde vide ontworpen met een hoogte van 22 meter en een markante oranje lijn langs de vloerranden. Tussen de vloeren zijn de netten opgespannen en deze dienen als valbeveiliging.
Lammermarkt netten Leiden
Lammermarkt netten Leiden

fluor
hoofddorp

indringers
buiten houden

Fluor Corporation is een Amerikaans bouwbedrijf met een Nederlandse vestiging in Hoofddorp. Het gebouw is ontworpen door Paul de Ruiter architecten en op de begane grond is de parkeerplaats ontworpen. Om indringers buiten te houden zijn onze kabelnetten gebruikt.

speedgates
met kabelnetten

De toegang tot de parkeerplekken onder het gebouw is via verschillende speedgates. Ook in de speedgates zijn de kabelnetten opgenomen. Onder het gebouw is ook ruimte gecreëerd voor het bergen van de fietsen van de medewerkers. 
Fluor garage Hoofddorp
Fluor garage Hoofddorp

universiteit
delft

strak design

Op de campus van de Universiteit van Delft is voor het gebouw van de Technische Natuurwetenschappen (TNW) een parkeergarage ontworpen door VMX Architects. Voor de openingen langs zijn iconen van auto´s en fietsen geplaatst. 

luchtige gevel

Garagegebouwen moeten altijd goed doorluchten in verband met de gassen van de auto´s. Kabelnetten zijn daar zeer geschikt voor gezien de hoge transparantie. De netten voorkomen doorvallen en houden indringers buiten.
Carpark TU Delft
Carpark TU Delft

imec - KU
leuven

architectonische eenvoud

In 2018 is het nieuwe parkeergebouw aan de Kapeldreef in Leuven opgeleverd. Een duurzaam en groen gebouw die architectonische eenvoud uitstraalt door zijn openheid en transparantie. Het parkeergebouw is ontworpen door Stéphane Beel Architects. Het gebouw heeft acht bovengrondse bouwlagen en biedt ruimte voor 750 auto's van het onderzoekscentrum IMEC en van de Computerwetenschappen van KU Leuven gezamenlijk. Daarnaast beschikt het gebouw over een fietsenstalling die deels ondergronds is. 

balustrades en groene gevel

Het parkeergebouw is voorzien van bijna 3 km balustrades voorzien van veiligheidsnetten. Op elke verdieping rondom het gebouw zijn de netten terug te vinden. De veiligheidsnetten bieden een veilige en transparante afscheiding en passen daardoor perfect bij de architectonische eenvoud van het parkeergebouw. Daarnaast is de voorgevel van het gebouw voorzien van een klimhulpsysteem bestaande uit 285 m2 kabelnet. Binnen een aantal maanden zullen de klimplanten omhoog klimmen en zal een groene gevel ontstaan. Zo is er te midden van het IMEC en de KU Leuven een verticale tuin gecreeërd.
Parkeergebouw Leuven IMEC KU - Carl Stahl - 34
Parkeergebouw Leuven IMEC KU - Carl Stahl - 33

wila
lochem

translucente
gevel

Wila Lochem heeft een tweelaagse garage laten bouwen voor de auto´s van de medewerkers. Rondom de begane grond zijn verdiepingshoge kabelnetten voorzien.

balustrades
rondom vide

De kabelnetten vormen de invulling van de balustrades rondom de vide. De netten zijn sterk genoeg om vallende bezoekers op te vangen, maar zijn tegelijkertijd enorm transparant. 
parkeergebouw Wila Lochem
parkeergebouw Wila Lochem

monikkenberg
hilversum

horizontale netten

Midden in een bosrijk gebied in Hilversum is een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. Om goed te ontluchten zijn er verschillende openingen in het begroeide dak gemaakt. Om te voorkomen dat passanten in de garage vallen zijn kabelnetten horizontaal gespannen.

grote overspanningen

Door het lichte gewicht van de kabelnetten en met behulp van spankabels kunnen grote overspanningen gerealiseerd worden. Tevens is het mogelijk om de netten op maat te knippen zodat niet alleen rechthoekige openingen dichtgezet kunnen worden.
Parkeergarage monnikkenberg Hilversum
Parkeergarage monnikkenberg Hilversum

meer parkeergarages met kabelnetten

referentie-projecten

Bekijk hier meer referentieprojecten waarbij gebruik is gemaakt van kabelnetten. 
Amstelhome sportveld - Carl Stahl
Honk Kong International School playgarden - Carl Stahl
Add-ons aan veiligheidsnet MANUEL OCAÑA - Carl Stahl
Lichtinstallatie - Carl Stahl

over X-tend

De RVS kabelnetten worden project-specifiek geproduceerd in onze eigen fabrieken in Europa. Elke gewenste afmetingen kan gerealiseerd worden.

Alle afmetingen zijn mogelijk omdat netten (onzichtbaar) aan elkaar gekoppeld worden. Ook diagonale, driehoekige of andersoortige vormen kunnen gerealiseerd worden met de kabelnetten.

De maasopeningen zijn er standaard vanaf 20 mm tot aan 300mm en speciale maasopeningen zijn uiteraard ook mogelijk. De kabeldiameters zijn standaard 1,5, 2 of 3 mm.

Welk type precies benodigd is, is afhankelijk van de toepassing.
Image Industrie X-TEND - Carl Stahl

rvs kabelnetten

Productcatalogus
Image Veiligsheidsnetten Balustrades - Carl Stahl

balustrades

Referentiecatalogus
Image Veiligsheidsnetten (Val)beveiliging - Carl Stahl

Hekwerken

Referentiecatalogus

Stuur ons uw aanvraag


    great things
    are built
    with
    the best materials.


    CONTACT