Specials.

bijzondere creaties

RVS kabel en kunststof touwwerk zijn terug te vinden in vele, unieke specials. Heeft u een speciaal project waar u RVS kabels in wilt toepassen? Of juist kunststof touwwerk? Wij denken graag met u mee. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van projecten waar onze materialen op een unieke manier zijn toegepast. Daag ons uit!

Speeltoestellen

zorgeloos de wereld ontdekken

De speelslinger

Deze mooie speelslinger is ontworpen door Carve en is te vinden in het Oosterpark in Amsterdam. De flexibele kabelnetten volgen de lijnen van het speeltoestel.
boomkroontoren Carls Stahl Architectuur
Speeltoestellen Carls Stahl Architectuur
speelslinger oosterpark 2

Frederik Hendrik plantsoen

Dit uitdagende speeltoestel is te vinden in het centrum van Amsterdam. De kinderen kunnen in de verschillende slurven klimmen.
Speeltoestellen Carls Stahl Architectuur
Speeltoestellen Carls Stahl Architectuur
Speeltoestellen Carls Stahl Architectuur

Batok 

In het Batok ei zijn er in de ronde gaten  netten geplaatst om het ei dicht te maken en het speeltoestel veilig te houden. 
Speeltoestellen Carls Stahl Architectuur
Speeltoestellen Carls Stahl Architectuur
Speeltoestellen Carls Stahl Architectuur

Rollercoaster Disneyland Shanghai

Voor een bekende Nederlandse rollercoaster bouwer hebben wij een nettenstructuur ontworpen, geleverd en gemonteerd. De netten vangen objecten op en beschermen daarnaast ook de bezoekers die onder de achtbaan door lopen.
Rollercoaster China - Carl Stahl
Carl Stahl Netten
rollercoaster beveiliging

De Boomkroontoren

Speeltuinen en attractieparken vragen om speeltoestellen met uitdagende vormen. Deze vormen moeten kindvriendelijk en vooral veilig zijn. 
boomkroontoren
Speeltoestel rondom boom - Carl Stahl
netten boomkroontoren

Lichtinstallaties

vormen komen tot leven

Official partner van het Amsterdam Light Festival

Op het  Amsterdam Light Festival komen de mooiste kunstwerken tot leven in het donker. Carl Stahl is official supplier and installer van de ophangsystemen. Tijdens dit jaarlijkse evenement, zijn wij dag en nacht bezig om de kunstwerken door de hele stad op te hangen.  


Logo-Amsterdam light festival
Lichtinstallatie - Carl Stahl
Amsterdam Light Festival 2017 - Carl Stahl
Lichtinstallatie Carl Stahl
Amsterdam Light Festival (grachten) 2018 - Carl Stahl
IMG_4515
IMG_4516
IMG_6071

Spankabelstructuren

interieur en extrieur

Architectuur

RVS kabels en touwwerk kunnen op architectonische wijzen toegepast worden in zowel het interieur als exterieur. Zo is op bovenstaande foto een uniek, curvend gevormd zeil te zien met een RVS spankabel constructie. Deze constructie beschermt zo het zwembad tegen de vallende bladeren. Op de rechter foto is het Stadhuis in Den Haag te zien met transparante valbeveiliging. De loopbruggen in het atrium zijn voorzien van X-TEND RVS kabelnetten om te voorkomen dat bezoekers naar beneden vallen. Bovendien heeft Carl Stahl voor dit project speciale vierkante klemmen ontwikkeld. De RVS kabels vormen vierhoekige mazen die passen bij de inrichting van het stadhuis, dat ontworpen is door Richard Meier. Op deze manier functioneren de netten niet alleen als veiligheidsnet, maar brengen ze ook een unieke, passende beleving.
Stadskantoor Den Haag - Carl Stahl

Kunstprojecten

een interactieve rol

Spankabels van RVS als plafond Leger des Heils museum - Carl Stahl Benelux

Kunstprojecten

Kunstprojecten zijn op zichzelf al uniek. Soms vragen bepaalde projecten om een unieke en eigen invulling van materialen. RVS kabel en touwwerk bieden vele mogelijkheden. Ter illustratie is op bovenstaande foto het Zwitserse paviljoen op de EXPO 2010 in Shanghai te zien. Dit paviljoen produceert energie dankzij de interactieve combinatie van de X-TEND gevel en duizenden rode LED's, aangedreven door zonnecellen. Op de linker foto is het Leger des Heils Museum in Amsterdam te zien. Hier is een spankabel plafond gemaakt van RVS kabels met gaffels en spanhuizen. Dit geeft de ruimte, naar wens van de architect, een industrieel karakter. Daarnaast verbindt het spankabel plafond de twee expositieringen van het museum met elkaar.

great things
are built
with
the best materials.


volg ons ook op Instagram

carlstahl.safetymesh

CONTACT