SPECIALS.

bijzondere creaties

Kabelstructuren komen overal voor. De RVS spankabels en netten van Carl Stahl zijn veelzijdig. Heeft u een speciaal project waar u kabels in wilt toepassen, of juist kunststof touwwerk? Wij denken graag met u mee. Hieronder een aantal voorbeelden van projecten waar onze materialen op een unieke manier zijn ingezet. Daag ons uit!

speeltoestellen

zorgeloos de wereld ontdekken

De speelslinger

In het Oosterpark in Amsterdam is deze mooie speelslinger ontworpen door Carve. De flexibele kabelnetten vormen de lijnen van het toestel.

Frederik Hendrik plantsoen

Midden in het centrum van Amsterdam staat dit uitdagende speeltoestel. De kinderen kunnen via verschillende slurven in de torens komen.

Batok 

Om het ei te dichten en het speeltoestel veilig te houden zijn de netten in de ronde gaten toegepast.

Rollercoaster disneyland shanghai

Voor een bekende Nederlandse bouwer van rollercoasters hebben wij een nettenstructuur ontworpen, geleverd en gemonteerd. De netten vangen objecten op en beschermen de bezoekers die onder de achtbaan door lopen.
Rollercoaster China - Carl Stahl

De boomkroontoren

Speeltuinen en attractieparken vragen om speeltoestellen met uitdagende vormen die kindvriendelijk zijn, en hoofdzakelijk, veilig zijn. 
Speeltoestel rondom boom - Carl Stahl

lichtinstallaties

vormen komen tot leven

official partner van het amsterdam light festival

Op het  Amsterdam Light Festival komen de mooiste kunstwerken tot leven zodra het donker is. Carl Stahl is official supplier and installer van de ophangsystemen voor de kunstwerken. Elk jaar weer zijn wij dag en nacht bezig om de kunstwerken door de hele stad op te hangen.  


Lichtinstallatie - Carl Stahl
Amsterdam Light Festival 2017 - Carl Stahl
Lichtinstallatie Carl Stahl
Amsterdam Light Festival (grachten) 2018 - Carl Stahl

spankabelstructuren

interieur en extrieur

Architectuur

RVS kabels en touwwerk kunnen op architectonische wijzen zowel toegepast worden in het interieur als exterieur. Zo is op bovenstaande foto een uniek, curvend gevormd zeil te zien, met een RVS spankabel constructie die het zwembad beschermt tegen de vallende bladeren. Op de rechter foto is het Stadhuis in Den Haag te zien met transparante valbeveiliging.  De loopbruggen in het atrium zijn voorzien van X-TEND RVS kabelnetten om te voorkomen dat bezoekers naar beneden vallen. Voor dit project heeft Carl Stahl speciale vierkante klemmen ontwikkeld. De RVS kabels vormen vierhoekige mazen die passen bij de inrichting van het stadhuis, dat ontworpen is door Richard Meier. Op deze manier functioneren de netten niet alleen als veiligheidsnet maar brengen ze ook een unieke, passende beleving.
Stadskantoor Den Haag - Carl Stahl

kunstprojecten

een interactieve rol

Spankabels van RVS als plafond Leger des Heils museum - Carl Stahl Benelux

Kunstprojecten

Kunstprojecten zijn op zichzelf al uniek. Soms vragen bepaalde projecten om unieke en eigenzinnige invulling van materialen. RVS kabel en touwwerk bieden vele mogelijkheden. Op bovenstaande foto is het Zwitserse paviljoen op de EXPO 2010 in Shanghai te zien. Dit paviljoen produceert energie dankzij de interactieve combinatie van de X-TEND gevel en duizenden rode LED's, aangedreven door zonnecellen. Op de linker foto is het Leger des Heils Museum in Amsterdam te zien. Hier is een spankabel plafond gemaakt van RVS kabels met gaffels en spanhuizen. Dit geeft, naar wens van de architect, de ruimte een industrieel karakter. Bovendien verbindt het de twee expositieringen van het museum met elkaar.

great things
are built
with
the best materials.


volg ons ook op Instagram

CONTACT