groene gevels

Of je nu een gesloten gevel hebt, een grote oppervlakte of een unieke vorm, met kabels en netten creëer je de ideale groene gevels. Hierbij hechten de planten zich aan de kabels en netten en niet aan de gevel.

Nieuwe en bestaande gevels kunnen op een eenvoudige manier begroeid worden met behulp van afstandhouders en spankabels.  De spankabels kunnen zowel horizontaal als verticaal, maar ook diagonaal gespannen worden.

Netten zijn ideaal voor grote overspanningen. In de regel worden de netten gespannen tussen randkabels. Deze kabels worden geleid door doorvoerogen, die bevestigd zijn aan de onderconstructie. 

Op deze pagina lichten wij een aantal bijzondere projecten toe.

de hallen, amsterdam

verticale spankabels

De Lammermarkt in de Leidse binnenstad is in 2015 vernieuwd. Hieronder bevindt ze de ronde Parkeergarage Lammermarkt, die plaats heeft voor 525 auto's. De parkeergarage is ontworpen door JHK Architecten.  De garage biedt ruimte voor 525 parkeerplaatsen.

transparante vide

In het midden van de garage is een grote ronde vide ontworpen met een hoogte van 22 meter en een markante oranje lijn langs de vloerranden. Tussen de vloeren zijn de netten opgespannen en deze dienen als valbeveiliging.
De Hallen Amsterdam, groene gevel verticale spankabels Carl Stahl
De Hallen Amsterdam, groene gevel verticale spankabels Carl Stahl

AMSTELBESTPAD, AMSTERDAM

diagonale spankabels

Fluor Corporation is een Amerikaans bouwbedrijf met een Nederlandse vestiging in Hoofddorp. Het gebouw is ontworpen door Paul de Ruiter architecten en op de begane grond is de parkeerplaats ontworpen. Om indringers buiten te houden zijn onze kabelnetten gebruikt.

speedgates
met kabelnetten

De toegang tot de parkeerplekken onder het gebouw is via verschillende speedgates. Ook in de speedgates zijn de kabelnetten opgenomen. Onder het gebouw is ook ruimte gecreëerd voor het bergen van de fietsen van de medewerkers. 
Amstelpark groene gevel diagonale spankabels Carl Stahl
mstelkwartier groene gevel - Carl Stahl

POWERHOUSE, EINDHOVEN

horizontale netten

Midden in een bosrijk gebied in Hilversum is een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. Om goed te ontluchten zijn er verschillende openingen in het begroeide dak gemaakt. Om te voorkomen dat passanten in de garage vallen zijn kabelnetten horizontaal gespannen.

grote overspanningen

Door het lichte gewicht van de kabelnetten en met behulp van spankabels kunnen grote overspanningen gerealiseerd worden. Tevens is het mogelijk om de netten op maat te knippen zodat niet alleen rechthoekige openingen dichtgezet kunnen worden.
Groene gevel Powerhouse Eindhoven horizontale spankabels Carl Stahl
Groene gevel Powerhouse Eindhoven horizontale spankabels Carl Stahl

meer groene gevels

referentie-projecten

Bekijk hier meer referentieprojecten waarbij gebruik is gemaakt van kabelnetten. 
Amstelhome sportveld - Carl Stahl
Honk Kong International School playgarden - Carl Stahl
Add-ons aan veiligheidsnet MANUEL OCAÑA - Carl Stahl
Lichtinstallatie - Carl Stahl

over X-tend

De RVS kabelnetten worden project-specifiek geproduceerd in onze eigen fabrieken in Europa. Elke gewenste afmetingen kan gerealiseerd worden.

Alle afmetingen zijn mogelijk omdat netten (onzichtbaar) aan elkaar gekoppeld worden. Ook diagonale, driehoekige of andersoortige vormen kunnen gerealiseerd worden met de kabelnetten.

De maasopeningen zijn er standaard vanaf 20 mm tot aan 300mm en speciale maasopeningen zijn uiteraard ook mogelijk. De kabeldiameters zijn standaard 1,5, 2 of 3 mm.

Welk type precies benodigd is, is afhankelijk van de toepassing.
Image Industrie I-SYS Spankabels - Carl Stahl

I-SYS Spankabels

Voor groene gevels zie blz. 102 - 117
Aluminium klimhulp voorkant catalogus

Aluminium klimhulpsystemen

Image Groene Klimhulp - Carl Stahl

groene klimhulp

Referentiecatalogus
Image Groene Gevels - Carl Stahl

gevels

Referentiecatalogus
CONTACT