Balustrades beschermen personen
tegen het vallen van hoogtes

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en monteren van VEILIGHEIDSNETTEN.

Transparant
elegant
duurzaam

sterk en effectief

Steeds vaker worden balustrades voorzien van kabelnetten, waarbij de netten worden afgespannen tussen randkabels. Het is een transparante invulling, duurzaam en sterk genoeg om te voldoen aan alle eisen waar balustrades aan moeten voldoen.

Dankzij de flexibiliteit van de netten kunnen ook bestaande balustrades redelijk eenvoudig voorzien worden van kabelnetten. De industriële en moderne “look” maken het vervolgens af.

Tussen randkabels

balustrade spankabels netten bestaande bouw
Als de netten opgespannen worden tussen randkabels dan zijn dat vaak RVS kabels van 6 of 8mm. De randkabels zullen dankzij de voorspanning van het kabelnet altijd wat doorhangen. Hoe groter de hoh afstand van de balusters, hoe groter de doorhang van de randkabels zal zijn.

Tussen buis

rvs kabelnet in frame Carl Stahl Architectuur
Als de netten opgespannen worden tussen een buizenframe dan is dat meestal een buis van RVS-316. Het frame moet voldoende afgesteund worden om te voorkomen dat de buis doorbuigt. De afsteuning naar de balusters is, bij een buisdiameter van 21.3mm vaak ca. 1200 mm.

De kracht van een RVS kabelnetvulling

type maas

De grootte van de openingen in de mazen wordt ook wel de maaswijdte genoemd. Voor kabelnetten in balustrades wordt meestal een liggende maas 50x87mm of 60x87mm gebruikt. In woningen of scholen raden wij de staande maas 40x69mm aan. De kabeldiameter is meestal 1,5mm. Andere maaswijdten zijn natuurlijk ook mogelijk, maar niet gebruikelijk in balustrades. 
principe-maaswijdte

materiaal

 • De kabelnetten zijn van RVS Aisi316 (ook wel bekend als 1.4401 of A4 kwaliteit). Deze kwaliteit kunnen wij 100% garanderen middels certificaten. RVS is de afkorting van roest vast staal. Voor deze toepassing is deze staalkwaliteit prijs- en levertijd technisch gezien de beste oplossing.

positie van de kabelnetten in balustrades

tussen de balusters Carl Stahl
tussen de balusters
voor de balusters Carl Stahl
voor de balusters
door de balusters Carl Stahl
door de balusters

Mogelijke maasrichtingen kabelnetten bij balustrades

Maasrichtingen

Overklauter-
baarheids-
eis van balustrades

Bij balustrades in woonfuncties (hotels, woningen, appartementen, vakantiehuizen etc.) en in onderwijsfuncties (basisscholen, kinderdagverblijven etc.) is de overklauterbaarheids-eis van toepassing. Deze eis is in het leven geroepen om te voorkomen dat kleine kinderen over de balustrade heen kunnen klimmen. Carl Stahl heeft de netten laten testen en de staande maas 40 mm met kabeldiameter 1,5 mm voldoet aan deze eis.

Zandzak slinger proef

Balustrades worden vaak aan een zand-zak-slingerproef onderworpen. Bij een dergelijke proef wordt de veiligheid van de balustrade aangetoond door middel van  de slingerproef volgens een Eurocode. Alle elementen van de balustrade worden getest op sterkte. De RVS kabelnetten hebben meerdere keren bewezen deze proef te doorstaan. Belangrijk is dat de aansluiting met de randconstructie goed gedetailleerd is. Wij adviseren u hier graag in.

detaillering van doorvoerogen

doorvoeroog Carl Stahl
doorvoeroog Carl Stahl
doorvoeroog Carl Stahl
doorvoeroog Carl Stahl
doorvoeroog Carl Stahl

detaillering van hoeken

hoekoplossing Carl Stahl
hoekoplossing Carl Stahl
hoekoplossing Carl Stahl
hoekoplossing Carl Stahl
hoekoplossing Carl Stahl

montage van de netten in een frame

Montage van de netten in een balustrade is door een handige monteur goed te doen. Ons montageteam kan het uiteraard een stuk sneller en waarschijnlijk dus ook goedkoper. Het is sowieso belangrijk dat er duidelijke werktekeningen gemaakt worden van de balustrade. Daarmee kunnen wij namelijk de netten op maat produceren en de montage vergemakkelijken.

Een duurzame oplossing

prijzen

De prijs van de RVS kabelnetten voor balustrades is afhankelijk van de maaswijdte, de kabeldikte, de vorm en de afname. Voor balustrades tot ongeveer 100 meter liggen de prijzen voor de maas 60 tussen de €40 en €100 p/m2. De kleinere maas 40 kost dan ongeveer €70 tot €140 p/m2. Voor grotere aantallen gelden natuurlijk gunstigere prijzen.

Elk project is uniek en daarom wordt er voor elk project een passende offerte opgesteld. Onze checklist onderaan de pagina helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In de regel voorzien wij u van een offerte binnen 48 uur. U kunt natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen om het project door te nemen.

levertijden

De levertijd van het X-TEND® is bij bestellingen tot 10 m2 gemiddelde 2 tot 3 weken en bij bestellingen tussen de 10 en 200 m2 ongeveer 3 tot 5 weken. Vanaf 200 m2 is de levertijd in overleg, maar in de regel 5-6 weken.

Vul de checklist in om de aanvraag te bespoedigen of neem contact met ons op.

download hier onze brochures

Image Industrie X-TEND - Carl Stahl

product
informatie

Image Veiligsheidsnetten Balustrades - Carl Stahl

balustrade
referenties

montagehandleiding

montage
handleiding

volg onze projecten ook op Instagram

Stuur ons uw aanvraag


  great things
  are built
  with
  the best materials.


  CONTACT