EEN TRANSPARANT EN DUURZAAM GAASHEKWERK.

Een transparante oplossing voor het creëren van afscheidingen

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en monteren van VEILIGHEIDSNETTEN.

Een mooi en transparant hekwerk

sterk en effectief

Hekwerken met een invulling van kabelnetten zijn duurzaam en sterk. Voordelen ten opzichte van andere materialen zijn de hoge transparantie en het geringe gewicht. Daarnaast kunnen relatief grote overspanningen gemaakt worden. De industriële en moderne “look” maken het af. De netten zijn voor voor zowel binnen- als buitensituaties geschikt.

verschillendetoepassingen

De netten worden toegepast op bruggen, in parkeergarages, langs snelwegen, in schuifpoorten, maar ook rondom uitkijktorens of in kantoorgebouwen. In de meeste situaties worden de netten opgespannen tussen randkabels. De randkabels worden geleid door doorvoerogen die bevestigd zijn aan de onderconstructie. Het komt ook wel voor dat de netten opgespannen worden in een buisconstructie. Dat geeft een wat strakker beeld omdat de buizen over het algemeen stijver zijn. Ook zijn andere bevestigingen mogelijk zoals hieronder te zien is.

veel voorkomende detaillering

hekwerk-tussen-kabels Carl Stahl
tussen kabels
hekwerk-tussen-buizen Carl Stahl
tussen buizen
hekwerk-tussen-staal Carl Stahl
tussen staf

Netten voor het opvangen van personen of objecten

type maaswijdte

De grootte van de openingen in de mazen wordt ook wel de maaswijdte genoemd. Voor kabelnetten in hekwerken wordt meestal een liggende maas 60×87 mm of een staande maas 80×139 mm gebruikt. De kabeldiameter van het net is meestal 2mm. Andere maaswijdten zijn natuurlijk ook mogelijk, maar niet zo gebruikelijk in hekwerken.

De richting van de maas heeft een invloed op het uiterlijk, maar ook een praktisch doel. Een staande maas is lastiger opklimbaar omdat de breedte van de opening kleiner is dan de hoogte. 
principe-maaswijdte

Grote overspanningen

Het grote voordeel van de netten is dat er grote overspanningen gemaakt kunnen worden. Een bovenkabel wordt dan opgespannen van het ene naar het andere punt en daar worden de netten dan aan opgespannen. Hoe groter de overspanning hoe meer de kabel zal doorhangen. Hoe minder de doorhang hoe groter de krachten op de eindpunten.

Onze medewerkers helpen u graag verder met het bepalen van de doorhang en de consequenties die de doorhang heeft op de krachten die afgedragen moeten worden.

Infrastructuur

voordelige oplossing

Langs (snel)wegen zijn de kabelnetten een ideale invulling voor de hekwerken. De netten zijn namelijk lichtgewicht, transparant, maar sterk genoeg om te voldoen aan de zwaarste eisen die gesteld kunnen worden.

Transparant en modern

montage

Montage van de rvs kabelnetten in een simpel, rechthoekig hekwerk is door een handige monteur goed te doen.  Wij zullen wel altijd de montage aanbieden aangezien onze ervaren monteurs het werk snel en vooral vakkundig voor u kunnen uitvoeren.

Het is van belang dat er duidelijke werktekeningen gemaakt worden van het hekwerk.  Daarmee kunnen wij namelijk de netten op maat produceren en de montage vergemakkelijken. Inmeten is uiteraard ook mogelijk.

prijzen

De prijs van de rvs kabelnetten voor hekwerken tot ongeveer 100 m2 ligt tussen de €60 en €100 p/m2 voor een maas 60. De grotere maas 80 kost dan ongeveer €40 tot €80 p/m2. Voor grotere aantallen gelden natuurlijk gunstigere prijzen.

Eventuele randkabels  zijn niet opgenomen in de bovenstaande prijzen, maar hou rekening met een post van ca. 20 tot 30 % van de kabelnetprijzen.

De montage van de materialen bieden wij altijd apart aan. In de regel zijn de montage kosten ca. 30 tot 50% van de materiaalkosten.

Elk project is uniek en voor elk project wordt een offerte opgesteld. Onze checklist helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In de regel voorzien wij u van een offerte binnen 48 uur. U kunt natuurlijk ook altijd even bellen om het project door te nemen.

levertijden

De levertijd van het X-TEND® is afhankelijk van het type net. De mazen 60 en 80 mm kunnen wij binnen twee tot drie weken leveren bij bestellingen tot 50 m2. Tot 200m2 leveren wij binnen drie tot vijf weken en vanaf 200 m2 is de levertijd in overleg, maar in de regel 5-6 weken. Vul de checklist in om de aanvraag te bespoedigen of neem contact met ons op.

Stuur ons uw aanvraag


    great things
    are built
    with
    the best materials.


    CONTACT