In bestaande en nieuwe situatie voorkomen onze valnetten dat personen of objecten vallen van grote hoogte.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en monteren van VEILIGHEIDSNETTEN.

Een mooi valnet

sterk en effectief

Steeds vaker wordt gekozen om vides te beveiligen met een sterk en duurzaam RVS valnet. Het is een voordelige oplossing omdat er nagenoeg geen zware randconstructies benodigd zijn. RVS kabelnetten zijn geschikt voor grote overspanningen en ze zijn zeer transparant. Grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld kunststof netten zijn de sterkte en de stijfheid. Het materiaal is niet met een mes door te snijden en het kan grote lasten opvangen. De industriële en moderne “look” maken het af.

voor nieuwe, maar ook bestaande situaties

De valnetten kunnen in zowel nieuwe als bestaande situaties toegepast worden. In de regel worden de netten gespannen tussen randkabels, die worden geleid door doorvoerogen. De doorvoerogen zijn dan bevestigd aan de randconstructie en daardoorheen loopt dan de randkabel. Het net wordt uiteindelijk opgespannen tussen deze rankabel. De netten zijn geschikt voor zowel binnen- als buitensituaties.

type maas

 • De grootte van de openingen in de mazen wordt ook wel de maaswijdte genoemd. Voor horizontale kabelnetten wordt meestal een maas 100×173 mm toegepast met een kabeldiameter van 3mm. Als het net wat sterker moet zijn gebruiken we een maas 80×139 of een maas 60×104. De kabeldiameter verschilt per situatie.  Andere maaswijdten zijn natuurlijk ook mogelijk, maar niet zo gebruikelijk in deze toepassing.

materiaal

 • De kabelnetten zijn van RVS Aisi316 (ook wel bekend als 1.4401 of A4 kwaliteit). Deze kwaliteit kunnen wij 100% garanderen middels certificaten. RVS is de afkorting van roest vast staal. Voor deze toepassing is deze staalkwaliteit prijs- en levertijd technisch gezien de beste oplossing.

Valnetten voor het opvangen van personnen of objecten

veritas norm

In gevallen waarbij personen opgevangen moeten worden, leveren wij netten welke voldoen aan de Veritas-norm. De valnetten die volgens deze norm getest zijn, hebben maximaal een maas 100 mm en een kabeldiameter van 3 mm. Op de horizontale netten van 1,5 bij 2 meter heeft men vanaf een hoogte van één meter een gewicht van 290 kg laten vallen en daarbij de impact getest. Gebleken is dat de netten de krachten van dergelijke impacts goed verdelen naar de randconstructie.

aandachtspunten krachten
afdracht

De kabelnetten worden met een voorspanning van ca. 30 tot 40 kg per meter opgespannen aan de kabels. De kabels rondom hebben ook een bepaalde voorspanning. De grootte van die voorspanning wordt mede bepaald door de hart-op-hart-afstand van de doorvoerogen en de gewenste doorhang van de randkabel tussen die ogen. Als een persoon (of een andere belasting) tegen het net aan duwt of valt, worden de krachten via de randconstructie afgedragen naar de bevestigingspunten.

Belangrijk is dat de bevestigingsogen sterk genoeg zijn om de krachten op te vangen. Verder moeten de bevestigingsgogen de krachten kunnen afdragen naar de constructieve kolommen, wanden en vloeren. In buitensituaties moet naast deze puntbelastingen ook rekening gehouden worden met sneeuw, ijzel en windbelasting.

Onze medewerkers kunnen u verder helpen met het uitwerken van de detaillering van het RVS valnet. Indien nodig zullen onze engineers statische berekeningen uitvoeren.
beveiliging vide Carl Stahl
speeltoestellen beveiliging Carl Stahl Artchitectuur
vijverbeveiliging Carl Stahl

Beveiliging van parkeergarages

voordelige oplossing

In parkeergarages is de aanvoer van lucht belangrijk, waardoor openingen in gevels en daken onvermijdelijk zijn. Toch komt het vaak voor dat deze openingen dicht gezet moeten worden om inbraak te voorkomen of simpelweg personen te weren uit de garages. Onze netten zijn hier uitermate geschikt voor. Bij zowel nieuwe als bestaande garages weren de netten ongewenste personen en zorgen voor een veilige parkeeromgeving.
parkeergarage Zeeburgereiland LQ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Carl Stahl

Transparant en modern

montage van valnetten

De montage van een RVSvalnet in vide openingen laten we altijd uitvoeren door ons eigen montageteam. De eerste montagedag doen wij alle voorbereidende werkzaamheden en meten we alles na. De dagen erop monteren wij de ogen, de spankabels en de netten. Het is van belang dat er duidelijke werktekeningen van de vide-openingen beschikbaar zijn. Als het om vides gaat waar geen tekeningen van zijn komen wij eerst inmeten voordat wij de productie starten. De montage voeren wij altijd op een veilige manier uit. Het eindresultaat mag er dan ook wezen.

prijzen

De prijs voor RVS valnetten is afhankelijk van de maaswijdte, de kabeldikte, de vorm en de afname. Bij een afname van ongeveer 10m2 liggen de prijzen tussen de €100 en €300 p/m2 incl. randkabels en montage.

Voor grotere aantallen gelden natuurlijk gunstigere prijzen en bij kleinere afnames zijn de prijzen weer wat hoger. Het hangt ook af van eventuele hulpconstructies die benodigd zijn.

Elk project is uniek en voor elk project wordt een offerte opgesteld. Onze checklist helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In de regel voorzien wij u van een offerte binnen 48 uur. U kunt natuurlijk ook altijd even bellen om het project door te nemen.

levertijden

De levertijd van het X-TEND® is afhankelijk van het type net. De maas 100 en maas 80 mm kunnen wij binnen twee tot drie weken leveren bij bestellingen tot 100 m2.  Vul de checklist in om de aanvraag te bespoedigen of neem contact met ons op.

Stuur ons uw aanvraag


  great things
  are built
  with
  the best materials.


  CONTACT