Wij maken bestaande en nieuwe trappenhuizen veilig op een transparante manier.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en monteren van VEILIGHEIDSNETTEN.

Transparante, elegante en sterke trappenhuizen

sterk en effectief

Steeds vaker wordt gekozen voor kabelnetten als schalmgat beveiliging. Het is een voordelige oplossing omdat er nagenoeg geen staalwerk nodig is. Een valbeveiliging met RVS kabelnetten is ook een duurzame en sterke oplossing.

Grote voordelen ten opzichte van andere materialen zijn de hoge transparantie en de lichte constructie die benodigd is. De industriële en moderne “look” maken het af. Over het algemeen kan een net van de bovenste tot aan de onderste verdieping uit één stuk bestaan.

voor nieuwe, maar ook bestaande situaties

De netten kunnen in zowel nieuwe als bestaande schalmgaten toegepast worden. In de regel worden de netten gespannen tussen randkabels en deze kabels worden geleid door doorvoerogen. De doorvoerogen zijn meestal bevestigd aan de bordessen. Ook moeten er kabels langs de trapbomen gemonteerd worden.

Als de ruimte tussen de trappen maximaal 10cm is kan één net volstaan, maar als de ruimte tussen de trappen groter wordt dan zullen er netten rondom het gat geplaatst worden.

type maas

 • De grootte van de openingen in de mazen wordt ook wel de maaswijdte genoemd. Voor kabelnetten in trappenhuizen en in het schalmgat wordt meestal een staande maas 80×139 mm toegepast. De kabeldiameter van het net is dan 2mm. Andere maaswijdten zijn natuurlijk ook mogelijk, maar niet zo gebruikelijk als schalmgatbeveiliging.
 • De richting van de maas heeft een visuele invloed op het uiterlijk, maar ook een praktische doel. Een staande maas is lastiger opklimbaar omdat de breedte van de opening kleiner is dan de hoogte. De standaard openingshoek van de mazen is 60 graden.

materiaal

 • De kabelnetten zijn van RVS Aisi316 (ook wel bekend als 1.4401 of A4 kwaliteit). Deze kwaliteit kunnen wij 100% garanderen middels certificaten. RVS is de afkorting van roest vast staal. Voor deze toepassing is deze staalkwaliteit prijs- en levertijd technisch gezien de beste oplossing.

Personen opvangen met kabelnetten

een mooi krachtenspel

De netten van Carl Stahl zijn sterk en bestand tegen grote krachten. Zo is een lijnlast van 3 kN geen uitzondering als belasting voor onze netten. De kabelnetten zijn bestand tegen leunen, schoppen en beklimmen. De X-TEND® kabelnetten worden niet voor niets gebruikt in de meest extreme situaties waar veiligheid gegarandeerd moet worden. Alle belastingen worden over het algemeen afgedragen naar de randconstructie.

De kabelnetten worden met een voorspanning van ca. 30 tot 40 kg per meter opgespannen aan de kabels. De kabels rondom hebben ook een bepaalde voorspanning. De grootte van die voorspanning wordt mede bepaald door de hart-op-hart-afstand van de doorvoerogen en de gewenste doorhang van de randkabel tussen die ogen. Als een persoon (of een andere belasting) tegen het net aan duwt of valt, worden de krachten via de randconstructie afgedragen naar de bevestigingspunten.

Belangrijk is dat de bevestigingsogen sterk genoeg zijn om de krachten op te vangen. Verder moeten de bevestigingsgogen de krachten kunnen afdragen naar de constructieve kolommen, wanden en vloeren.

Onze medewerkers kunnen u verder helpen met het detailleren van de hekwerken. Indien nodig zullen onze engineers statische berekeningen uitvoeren. Neem contact op.

altijd net even anders

De trappenhuizen, waarin het gaas wordt gebruikt, zijn bijna altijd uniek wat afmetingen betreft. Elk schalmgat is net even anders, maar door de flexibiliteit van de kabels kan elk trappenhuis beveiligd worden met spankabelnetten. Zowel nieuwbouw trappenhuizen als trappenhuizen die al jaren staan.
kabelnet in trap Carl Stahl
Sternhaus Ottobrunn Carl Stahl
trapgat beveiliging Carl Stahl

De netten zijn veelzijdig

noodtrappenhuizen

scholen

ggz- en zorg instellingen

appartementencomplex

stalen buitentrap Carl Stahl
Vaals-trap- Carl Stahl
Trappenhuis Ambassade den Haag

Een voordelige oplossing

montage

De montage van de RVS kabelnetten in trappenhuizen en in het schalmgat laten we altijd uitvoeren door ons eigen montageteam. De eerste montagedag doen wij alle voorbereidende werkzaamheden en meten we alles na.

De dagen erop monteren wij de spankabels en de netten. Het is van belang dat er duidelijke werktekeningen van de trappen beschikbaar zijn. Als het om trappen gaat waar geen tekeningen van zijn komen wij altijd inmeten voordat wij de productie starten. De montage voeren wij altijd op een veilige manier uit.

prijzen

De prijs van de rvs kabelnetten voor schalmgat netten is afhankelijk van de maaswijdte, de kabeldikte, de vorm en de afname.

Elk project is uniek en voor elk project wordt een offerte opgesteld. Onze checklist helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In de regel voorzien wij u van een offerte binnen 48 uur. U kunt natuurlijk ook altijd even bellen om het project door te nemen.

levertijden

De levertijd van het X-TEND® is afhankelijk van het type net. De maas 80 mm kunnen wij binnen twee tot drie weken leveren bij bestellingen tot 100 m2. Tot 200m2 leveren wij binnen drie tot vijf weken en vanaf 200 m2 is de levertijd in overleg, maar in de regel 5-6 weken.

Vul de checklist in om de aanvraag te bespoedigen of neem contact met ons op.

Bekijk onze projecten op Instagram
carlstahl.safetymesh

Stuur ons uw aanvraag


  great things
  are built
  with
  the best materials.


  CONTACT